Павлодарда «Атамекенде» кәсіпкерлер мен санитарлық дәрігерлердің кездесуі өтті
Санитарлық-эпидемиологиялық бақылау басқармасының мамандары азық-түлік өнімдерін көтерме және бөлшек саудада өткізудегі санитарлық ережелердің талаптарын, азық-түлік өнімдеріне техникалық регламенттердің талаптарын сақтауын жан-жақты түсіндіріп, рұқсат құжаттарын алу тәртібі туралы түсіндірді.
Павлодар облысының Кәсіпкерлер палатасында өткен дөңгелек үстел қоғамдық тамақтандыру нысандарының, азық-түлік тауарларының бөлшек және көтерме саудасымен айналысатын шағын және орта бизнес өкілдерінің басын қосты.
Санитарлық дәрігерлер азық-түлік өнімдерін көтерме және бөлшек саудада өткізуге қойылатын санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға сәйкес, келесідей азық-түлік өнімдерін қабылдауға, сақтауға, тасымалдауға және өткізуге жол берілмейтінін кәсіпкерлерге еске салды:
- тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласында қолданыстағы өнімнің жеке түрлеріне арналған санитарлық-эпидемиологиялық талаптарға немесе техникалық регламенттерге сәйкес келмесе;
- сапасыздықтың айқын белгілері бар
- жеткізу жапсырмалары жоқ
- жарамдылық мерзімі белгіленбеген
- таңбаланбаған
- тамақ өнімдеріне арналмаған қаптамада болса.
Сондай-ақ, азық-түлік таңбалауы түсінікті, оқуға оңай, сенімді және тұтынушыларды шатастырмайтындай болуы керек екенін атап өткен жөн.
Жиын барысында санитарлық-эпидемиологиялық бақылау департаментінің мамандары кәсіпкерлердің сұрақтарына жауап берді.
Пікір қалдыру:
Пікірлер: